Teatre Principal

El sector de la cultura viu amb incertesa les restriccions de capacitat

Les activitats culturals també es reprenen aquest dilluns amb limitacions i les mesures de seguretat pertinents. En el cas d’Arenys de Mar el Teatre Principal així com el dels Seràfics encaren aquesta reobertura amb positivitat. Des del Principal alerten però que la restricció de la capacitat a un 50% durant tota la temporada pot afectar molt negativament.

Des del Teatre Principal estan treballant per seguir programant amb la màxima normalitat possible mantenint la qualitat de tots els espectacles. Sergi Fortuny alerta però que si la restricció de capacitat es manté durant l’any vinent això pot propiciar el replantejament d’alguns d’aquests espectacles. De les afectacions d’aquest segon tancament Fortuny explica que ho han notat, sobretot, per l’activitat externa a la programació com el lloguer de sala. Afirma que qui està patint les conseqüències són, sobretot, els actors i les companyies.

Explica que sortosament el Teatre Familiar no s’ha vist afectat per aquest segon tancament i que, per tant, els espectacles previstos es podran fer. Dels que han hagut de suspendre durant aquestes setmanes com el concert de Manu Guix ja s’han programat per altres dates. Fortuny lamenta el tancament municipal de cap de setmana que impedeix que gent dels voltants pugui desplaçar-se a Arenys de Mar i, conseqüentment, anar al Teatre Principal.

En el cas del Teatre dels Seràfics expliquen que gran part dels espectacles previstos per les properes setmanes queden, de moment, suspesos. Albert Estengre també es mostra satisfet de poder tornar a obrir i així començar a generar moviment. Assegura però que segueixen sense saber si podran reprendre alguns dels espectacles previstos per la impossibilitat de fer els assajos.

Des dels Seràfics estan mirant de reubicar el concert dels Oxígen així com una de les activitats programades per Tot Sants abans d’acabar l’any. Referent als Pastorets, Estengre explica que encara no sap si es podran representar però que en cas que no es pugui ja estan pensant en oferir una altra proposta.

Font: Ràdio Arenys 91.2 (23/11/2020)