Teatre Principal

‘El gallardo Español’ arriba aquest cap de setmana al Teatre principal

Es tracta d’una adaptació humorística que compta amb un sol actor en escena que fa tots els personatges: en Peyu. La cita aquest diumenge a les 7 de la tarda.

El gallardo español és una adaptació del clàssic de la literatura castellana escrita originàriament per Miguel de Cervantes. El seu únic actor i protagonista, en Peyu, explica que l’obra neix per denunciar la censura i la manca de llibertat d’expressió en aquest país i la persecució que van patir alguns artistes com Pablo Hassel o Valtònic. Diu, a més, que vol homenatjar l’ofici del teatre com una arma per denunciar la censura.

Peyu defineix el muntatge com teatre en la seva essència però en clau d’humor. Reconeix que gaudeix molt de fer tots els personatges del muntatge, sense comptar amb attrezzo ni gaire elements escènics. Després de l’espectacle d’una hora i mitja de durada, a més, fan un col•loqui sobre l’obra, sobre aspectes quotidians de dia a dia i també com a reivindicació de l’ofici. Un col•loqui que, segons avança, comptarà amb algunes sorpreses.

Una proposta que va adreçada a tota mena de públic perquè, diu, tothom en pot fer lectures diverses i gaudir del muntatge. Val a dir que les entrades ja s’han exhaurit però que El gallardo español es podrá veure pròximament al Teatre Borràs de Barcelona. Peyu lamenta que el sector està patint molt per les restriccions en els espectacles i les limitacions d’aforament. Critica que en temps de COVID-19 estigui permès agafar avions, per exemple, però el món de la cultura i l’espectacle es vegi tan limitat i convida a tots els ciutadans a tornar als teatres i reactivar la cultura.

Font: Ràdio Arenys 91.2 (23/10/2020)