Teatre Principal

Ramon Madaula i Raquel Sans porten Bufallo Bill al Teatre Principal

Ramon Madaula porta a l’escenari una obra escrita i interpretada per ell mateix. Amb la periodista Raquel Sans recrea i recorda la visita que William Frederick Cody, conegut com a Buffalo Bill, va fer a Barcelona l’any 1889. 

El creador del western tal com el coneixem va arribar al Port de la Ciutat el 18 de Desembre d’aquell any amb el seu circ de pells vermelles i cowboys. Madaula explica com es va crear el format western, que després va popularitzar el cinema, per mitjà de la recreació d’una entrevista pòstuma que una periodista, Raquel Sans, fa a Buffalo Bill, Ramon Madaula.

L’obra és el resultat d’una investigació de dades i anècdotes fetes pel propi actor i que li han permès recuperar la història d’una visita de la que no hi ha imatges però si moltes referències i anècdotes que ens apropen al personatge. Madaula li ha volgut donar format entrevista a una representació que fa ús de la ironia per explicar la popularització de la discriminació racial que es va viure a l’Amèrica del Nord.

‘Buffalo Bill a Barcelona’ es representarà al Teatre Principal aquest diumenge a les 19h.

Font: Ràdio Arenys 91.2