Teatre Principal

El Teatre Principal acull diumenge la projecció de ‘Más allà del reto de Eva’

El documental dirigit per l’arenyenc Eloi Tomàs explica la lluita d’una mare  amb un fill diagnosticat amb la malaltia de Dent, una malaltia minoritària en què només hi ha detectats 411 casos a tot el món. 

El reto d’Eva’ és un projecte solidari per donar a conèixer i recaptar fons per aquesta malaltia que pateix en Nacho, el fill de l’Eva, i que ve derivada per la mutació del cromosoma X. En aquesta ocasió, han marxat fins al Monte Fuji, al Japó, on l’Eva volia aconseguir arribar al cim amb bicicleta acompanyada del ciclista Pedro Delgado. Eloi Tomàs ja va col·laborar en l’elaboració del primer documental en què l’Eva va participar a la Titan Desert, una de les proves més exigents del món. Els diners aconseguits llavors van servir per la investigació, i ara l’objectiu és obtenir-ne més pels assajos clínics.

Aconseguir diners per la malaltia és, però, difícil. Eloi Tomàs ha afirmat que l’Eva és l’única persona al món que s’ha posat al capdavant de la recaptació per la investigació de la malaltia de Dent. A més, la feina és doble, ja que pateix esclerosi múltiple i això fa que no sempre pugui fer esforç físic.

La projecció serà diumenge a les 6 de la tarda al Teatre Principal. L’entrada serà de 5 euros i la recaptació anirà per la investigació de la malaltia de Dent.

Font: Ràdio Arenys 12/04/2019