Teatre Principal

Sant Zenon 2024


Escola Municipal de Música Carles G. Vidiella d’Arenys de Mar.


L’Associació de l’EMA  presenta aquest espectacle, dins els actes festius de St Zenon 2024 amb el convenciment de que mai fem prou per reivindicar que s’aturin les guerres.

De la mà de la Lali Barenys, Nàmina i Carles Beltran ens endinsarem en un camí fosc i negre, en el dolor, il.luminat però per la poesia i música. 

Per acompanyar l’EMA aquesta proposta artística de les Maleïdes Guerres, el cor Adàmaris farà un petit preàmbul i obrirà el recorregut poètic-musical , que sacsejarà de ben segur les nostres emocions .

Benvinguda sigui aquesta agitació, mai quiets ni tranquils davant aquestes maleïdes guerres. 

La música, les paraules i les cançons com a arma de combat. 

Com a artistes compromesos amb la societat, sentim que és des del nostre àmbit de creació, des de la Cultura —com a combat— que hem de donar resposta al món convuls en què vivim.

Tenim armes de construcció massiva contra tanta destrucció. Reivindiquem l’arsenal que ens és propi: les paraules, la música, la poesia, la creativitat… és a dir la cultura, l’educació,  la informació, el coneixement, per rebel·lar-nos contra la barbàrie, la hipocresia, la ignorància, la manipulació, la mentida… 

Denunciem les guerres en totes les seves formes i aspectes, i ho fem amb la veu, la música i les paraules (nostres i de testimonis, d’escriptors  contemporanis, de poetes, de músics…) Volem compartir-les, per recordar-nos que lluitar ens fa estar vius i ser més lliures.

Natàlia Miró do Nascimento canta amb intensa emoció i veritat, amb veu fascinant i singular evocadora de múltiples colors i textures.

Lali Barenys estima i fa estimar les paraules, amb passió, fragilitat i contundència.

Carles Beltran hi posa la poesia de la música combinant guitarra i piano, captivant els  sentits amb el seu estil particular i generós.

Maleïdes les guerres, i, sobretot, aquell qui les va fer!

Fitxa artística

Guió: Carles Beltran i Lali Barenys.
Música: Carles Beltran.
Cant : Natàlia Miró do Nascimento.
Paraules: Lali Barenys.
Autors: Luis Aragon, W.H. Auden, Iolanda Barenys, Lali Barenys, Jordi Coca, Jordi Cornudella, John Denver, Bob Dylan, Günter Eich, Vicent Andrés Estellés,  Josep Maria Espinàs, Jean Ferrat, Laura Freijo, A.E.Housman, els Manel, Tomàs Martí, Testimoni de Msf, Ovidi Montllor, Martin Niemöller, Joan Oliver, Jordi Solà,  Arthur Rimbaud, Carles Beltran, Silvio Rodriguez, Boris Vian, Maria Helena Walsh i textos anònims i música popular.
Fotografia: Abdulazez Dukhan.

date_range
Diumenge, 7 Juliol
20.00h
timer
Durada de l’espectacle:
75 minuts
location_on
Lloc de l’espectacle:
Teatre Principal d’Arenys de Mar
euro_symbol
Preu de l’entrada::
Anticipada (Web): 10€
Socis: 8€
Taquilla del Teatre: 12€
(1h abans del concert)