L’AMIC RETROBAT de Fred Uhlman

ESPECTACLE AJORNAT

(Informarem de possible nova data)

(Si has comprat entrades per l'espectacle, no pateixis, el Teatre Principal es posarà en contacte amb tu molt aviat)

L’amic retrobat és una història d’amistat i descoberta, però també un record a un dels capítols més foscos del passat segle XX i un toc d’alerta a com determinades ideologies poden dinamitar el respecte, la convivència comuna i els cercles i espais íntims.

L’amic retrobat de Fred Uhlman relata a través de la veu d’un home adult, Hans Schwarz, fill d’una família jueva, la pròpia història d’amistat de fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fill d’una família aristocràtica de Suàbia. Els nois es coneixen al Karl Alexander Gymnasium d’Stuttgart, l’escola més famosa de Württenmber, i inicien una intensa relació on comparteixen i conflueixen coneixement, idees, preocupacions i també contradiccions. Inicialment l’amistat es configura al marge de l’enfrontament polític del país però, mica a mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme. Els dos nois no poden viure al marge de les circumstàncies externes que començaran a notar en les seves respectives famílies i que també s’inocularà en la seva amistat provocant la separació definitiva de les seves vides.

El dramaturg Josep Maria Miró s’ha encarregat de l’adaptació teatral d’aquesta coneguda novel·la de Fred Uhlman, amb clares referències autobiogràfiques de l’autor alemany resident a Anglaterra. En aquesta versió, el relat s’essencialitza en la veu dels seus dos protagonistes però amb la presència de tres personatges: Hans adult, Hans jove i Konradin jove.

Es tracta d’una versió fidel a la narració, l’estil i poètica d’Uhlman, però que vol realçar- ne la teatralitat a través de la configuració d’aquestes tres veus que dialoguen entre sí: el Hans adult amb el seu propi jo de joventut; el Hans adult amb el record del seu amic Konradin; Hans i Konradin en la seva joventut; i les tres veus en temps diferents.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 10 maig
19:00
Teatre Principal
17€ (Consulta Descomptes)
1H. 30MIN
2020-05-10 19:00 2020-05-10 20:30 Europe/Andorra L’AMIC RETROBAT de Fred Uhlman L’amic retrobat és una història d’amistat i descoberta, però també un record a un dels capítols més foscos del passat segle XX i un toc d’alerta a com determinades ideologies poden dinamitar el respecte, la convivència comuna i els cercles i espais íntims. L’amic retrobat de Fred Uhlman relata a través de la veu d’un […] Teatre Principal Teatre Principal

PREU WEB (Anticipada), 15€

Soci EMA, Ateneu i Serafics, 13€

Familia Nombrosa i Monoparental, 13€

Soci Teatre Principal, 10€

Carnet Estudiant / Jove, 8€

Detalls tècnics

Autoria: Fred Uhlman

Dramatúrgia: Josep Maria Miró

Direcció: Joan Arqué

Intèrprets: Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.