Teatre Principal

RETRANSMISSIÓ DE LA DANSA D’ARENYS

Una altre de les icones del nostre Sant Roc que aquest any canviarà la manera de gaudir-la, és la Dansa d´Arenys. No es ballarà al mig de la Riera com sempre, aquest any caldrà veure-la en diferents espais:

  • Els que estigueu a l´Ofici la podreu veure a la pantalla que s’hi instal·larà.
  • Uns altres la podreu seguir a la pantalla del Teatre Principal. Penseu que heu de reservar la vostra invitació al portal web del teatre: www.teatreprincipal.cat
  • I una altre manera de veure-la serà connectant-nos al facebook de l´Ajuntament.

Ja des del segle XVII a Arenys de Mar i, dins de les festes de les Enremades es ballava el Ball de Plaça. El ballava tothom, grans i petits, ja que era un ball de carrer i així es va anar fent fins a finals del segle XIX.

Fou l’any 1916, que el musicòleg Xavier Maimí, tement per la pèrdua de la nostra Dansa, feu un recull del que havia quedat.

El 22 de setembre de 1946, l’Esbart Maragall feu la seva primera actuació al Camp d’Esports Municipal. Amb la seva inquietut per aprendre, els seus directors Marcel·lí Vila i Manuel Cubeles, i la col·laboració dels mestres Lluís Moreno i Joaquim Serra, van treballar molt activament en la reconstrucció i recuperació de la Dansa d’Arenys (l’antic Ball de Plaça). Primer, buscant en el record de la gent gran la coreografia de la dansa perduda, i també preparar una nova instrumentació per a cobla a partir de les partitures del mestre Xavier Maimí.

El resultat d’aquest laboriós treball es pogué veure el 10 de juliol de 1949, dins el Festival de Danses Catalanes, la segona part del qual estava constituït per la Dansa d’Arenys de Mar. La partitura per a dues cobles, composta pel mestre Joaquim Serra, va ser lliurada per Salvador Millet, President de l’Esbart Verdaguer, al President de l’Esbart Maragall d’Arenys de Mar, Sr. Marcel·lí Vila.

L’any de l’estrena, 1949, es va ballar la Dansa per la Festa Major, el 10 de juliol, però a partir de l’any següent es va incloure en els actes de la festa de Sant Roc, el dia 16 d’agost.

INFORMACIÓ

– Portar la vostra invitació a través del portal web del Teatre Principal i si és possible no imprimiu el tiquet, porteu-lo descarregat en el vostre telèfon mòbil.
– Només podreu reservar 4 entrades per família.
– Mantingueu la distància de seguretat.
– Portar mascareta i mantenir-la posada durant tot l’espectacle.

Organitza: Regidoria de Festes

RESERVA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
Diumenge, 16 d’Agost
20:00
Teatre Principal
Gratuït (Aforament limitat)

Venda on-line tancada