CINERA 9ª Mostra de Cinema Documental

Aquesta novena edició del Cinera Mostra de Cinema Documental d’Arenys de Mar s’hi projectaran tres documentals on hi ha participació arenyenca:

PROPIETARIOS DE SUEÑOS

L’Associació Superacció es dedica a evitar l’exclusió social de joves que, per diferents motius, necessiten ajuda per desenvolupar el seu talent, i ho fan a través de l’esport, l’expressió corporal i l’expressió plàstica.

Superacció treballa amb nanos que viuen amb la paraula fracàs sobre seu, però que han d’entendre que fracàs també vol dir tornar a començar”, recalquen des de Tomando Conciencia, que defineixen així el documental: “No està centrat només en Superacció, sinó que a través d’ells coneixem diverses problemàtiques que hi ha a la nostra societat en aquest àmbit”. Des de Tomando Conciencia recalquen un tret diferencial: “Cal donar-li la volta a les idees, no treballem per evitar l’exclusió social d’aquests joves sinó per aconseguir la seva inclusió”. Per la Fundació, el documental és important per intentar “treure etiquetes”. “Tots les fem, però cal posar al mateix nivell a tothom perquè tothom tingui les mateixes oportunitats”, relaten.

Arenyencs que participen: Eloi Tomàs i Ignasi Castañé (Muntatge), Miquel G.Font (Música)

LA HISTÒRIA D’UN MOVIMENT

El Cau Flos i Calcat es va fundar el 1953 i segueix vigent avui dia. Per celebrar aquesta efemèride, el Passat 2018 ambos la celebració dels seus 65 anys juntament amb membres del cau que han format part de la història de l’Agrupament Escolta van elaborar aquest documental.

Un documental on s’explica què ha representat i què ha significat per ells el Cau a Arenys de Mar. El documental està dirigit pels arenyencs i membres del Cau, Marc Mitjà i Laura Galofré.

Arenyencs que participen: Marc Mitjà i Laura Galofré (Direcció, muntatge i guió).

CAUSA ESPECIAL 20907/2017

El documental, dirigit per Jaume Roures, analitza a través de jutges, fiscals, juristes i catedràtics en dret penal i processal analitzen el “procés al procés”, el llarg camí judicial que es va iniciar fa una dècada amb un recurs al Tribunal Constitucional contra la reforma de l’Estatut d’Autonomia aprovat pel Parlament de Catalunya i refrendat en referèndum l’any 2006. L’emissió coincideix amb el dia que la Sala Penal del Tribunal Suprem ha fixat la primera vista del judici del 1-O per debatre la competència del tribunal.

La sentència de l’any 2010 que declarava inconstitucionals alguns articles de l’Estatut, va iniciar l’esclat del moviment independentista, que va anar creixent fins a arribar al referèndum de l’1 d’octubre del 2017, la proclamació de la República Catalana i el judici contra 18 dels 25 polítics i líders socials encausats.

“Causa especial 20907/2017” parteix del “procés al procés” per anar més enllà i fer la dissecció a un sistema judicial cada cop més desprestigiat i per mirar de respondre algunes preguntes essencials: Hi va haver realment una rebel·lió? Té base jurídica aquesta acusació? Les altes instàncies judicials són un instrument en mans dels partits polítics? Quins interessos es mouen en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Suprem? Hi ha hagut realment Transició en la cúpula judicial? Ens trobem a les portes d’una “injustícia suprema”?

Arenyencs que participen: Marc Mitjà (Muntatge).

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 12 maig
17:00
Teatre Principal
5€
4h.
2019-05-12 17:00 2019-05-12 21:00 Europe/Andorra CINERA 9ª Mostra de Cinema Documental Aquesta novena edició del Cinera Mostra de Cinema Documental d’Arenys de Mar s’hi projectaran tres documentals on hi ha participació arenyenca: PROPIETARIOS DE SUEÑOS L’Associació Superacció es dedica a evitar l’exclusió social de joves que, per diferents motius, necessiten ajuda per desenvolupar el seu talent, i ho fan a través de l’esport, l’expressió corporal i […] Teatre Principal Teatre Principal
La reserva per aquest esdeveniment està tancada.