Teatre Principal

Arenys de Mar participa diumenge en les Jornades Internacionals Folklòriques

En concret, es farà una actuació de dansa colombiana a càrrec de la Compañia de danza Sentimiento Cimarrón diumenge a les 6 de la tarda al Teatre Principal.

Aquesta és la 48ena edició d’aquestes Jornades organitzades per ADIFOLK que arrenquen avui i s’allargaran fins al pròxim 10 de setembre amb diverses propostes  que tenen per objectiu la cohesió entre els pobles del món mitjançant la dansa i la cultura popular.  Aquest any hi haurà grups provinents de Croàcia, Perú, Colòmbia, Illa de Pasqua, Equador i, també, Catalunya.  Oriol Ramírez, director del Festival, afegeix que, enguany arran de la pandèmia,  s’ha optat per grups coneguts i dels quals tenien la mínima certesa que podrien arribar, tot i les restriccions sanitàries que imposen alguns països.   En el cas d’Arenys, tindrem la visita d’un grup colombià.

Les Jornades Internacionals Folklòriques s’inauguren avui a Calella amb un tastet de tots els grups i es faran representacions a 10 municipis d’arreu de Catalunya.  Ramírez diu que es tracta d’unes Jornades ja consolidades amb un públic fidelitzat en què la dansa és la protagonista tot i que la música també s’està donant a conèixer en les últimes edicions.

En el cas d’Arenys hi haurà la Compañia de Danza Sentimiento Cimarrón que va néixer l’any 2005 per transmetre la dansa tradicional de diverses regions de Colòmbia. Presentaran un espectacle artístic que serà el resultat del seu llegat històric que barreja tres cultures: la indígena americana, l’africana i l’espanyola. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Per tant, cal reservar plaça a través del web del Teatre Principal.  L’acte inaugural serà avui a Calella