CENTENARI DE BERNSTEIN

Retransmissió en directe desde The Royal Opera House de Londres

The Royal Ballet celebra el centenari del naixement de Leonard Bernstein amb un programa monogrà c a càrrec dels coreògrafs Wayne McGregor, Liam Scarlett i Christopher Wheeldon.

Leonard Bernstein va ser un dels primers compositors clàssics que va aconseguir als Estats Units un èxit tant de públic com entre els crítics. Bevia de fonts eclèctiques –inspirant-se en el jazz i en el modernis- me, les tradicions de la música jueva i el musical de Broadway– i moltes de les partitures de Bernstein s’adeqüen extraordinàriament bé a la dansa. Va mantenir una associació especial amb Jerome Robbins, i entre les seves col·laboracions conjuntes guren Fancy Free i West Side Story. Per celebrar el centenari del naixement del compositor, The Royal Ballet ha unit els seus tres coreògrafs associats per celebrar la varietat dinàmica i l’intrínsec caràcter ballable de la música de Bernstein.

El programa inclou dues estrenes mundials del coreògraf resi- dent Wayne McGregor i de l’associat artístic Christopher Whe- eldon, que suposa la primera incursió en Bernstein de tots dos artistes. Al centre del programa gura la primera reposició de The Age of Anxiety, de l’artista resident Liam Scarlett, creat el 2014 a partir de la introspectiva Segona Simfonia de Bernstein. Tant la simfonia com el ballet s’inspiren en el magistral poema modernista de W. H. Auden, escrit en resposta a l’ambient de desil·lusió i incertesa que es respirava després del nal de la Segona Guerra Mundial.

Durada de la retransmissió: 180 minuts (inclou dod descans).
Venda d’entrades anticipades el dilluns 26 de març de 19 a 20.30h a la taquilla del teatre. 

dimarts, 27 març, 2018 - 20:15

Preu: 

15 €

Preu taquilla: 

17 €