Torna Robin Hood, un espectacle d’aventures sobre la necessitat de creure en els herois


Carregant

L’any 2015, Torna Robin Hood. O això és el que esperen els dos personatges protagonistes de l’obra que han creat la companyia Teatru Nu. Un espectacle que vol aprofundir en la figura dels herois, en la necessitat que tenim de la seva existència i en l’esperança que ens representen.

Robin Hood és la figura per excel·lència de l’heroi romàntic. Un heroi que busca equilibrar la balança de les injustícies, una ombra que fuig i que s’amaga per tal de no ser vist però que té com a principal objectiu tornar als pobres allò que els rics han pres. La història comença amb l’esperança que un heroi com aquest representa per a dos personatges conscients de la depressió permanent en la qual vivim. Ells, romàntics i il·lusos, creuen que només un heroi com ell pot instruir-nos i ajudar-nos a sortir del pou. Per això decideixen portar- lo físicament al teatre, perquè, davant de tothom ens expliqui què hem de fer. Els fets, però, no surten com els personatges voldrien i en Robin, poc abans de sortir a escena, és segrestat. Això farà que els dos personatges iniciïn un viatge a la recerca de l’heroi perdut, un recorregut que els convertirà, sense ells saber-ho, en autèntics herois, en la seva pròpia i única esperança. 


Teatre Nu és una companyia que busca, en cada nou projecte, un estímul diferent, uns objectius que ens permetin treballar i descobrir nous camins. Després d’adaptar un text de Pere Calders, fer un espectacle de creació pròpia a partir d’un personatge tan popular ens ha fet molta il·lusió. 

Per a l’escenificació de Robin Hood, treballen amb accions, paraules i imatges, amb la voluntat de mantenir la seva línia de treball, compromesa amb el rigor, però buscant, en cada nova creació, canvis en la seva manera de treballar i línies noves en les quals investigar. A partir de diferents versions de Robin Hood, a partir de les múltiples balades que els hi ha arribat, han creat imatges, personatges, escenes i accions que van teixint l’espectacle.