Torna CINERA, la Mostra de Cinema Documental d'Arenys


Carregant

Ràdio Arenys organitza de nou, al Teatre Principal, la Mostra de Cinema que arriba a la seva cinquena edició.

El Teatre Principal acollirà diumenge a partir de les sis la projecció de dos curtmetratges i dues pel·lícules en les que hi han treballat arenyencs. 

En concret, es podrà veure els curtmetratges “Phasmata”, d’Ida Cuellar, i “Temps de Memòria” de Lluís Danés. Com a llargmetratges hi haurà la projecció de “Ciao Pirla!” d’Eloi Tomàs i “La Plaga”, de Neus Ballús. De fet, aquesta última és l’estrella de la mostra d’enguany pels nombrosos guardons als Premis Gaudí que va rebre i també perquè és la primera vegada que es projectarà en públic a Arenys.

Aquesta és la cinquena edició de la Mostra de Cinema Documental. La primera es va fer durant 3 dies, però després es va canviar a una sola jornada. Josep Bayo, director de la Ràdio, ha destacat l’evolució que ha tingut aquesta Mostra de Cinema en què s’ha volgut concentrar l’edició en una sola jornada per aconseguir arribar al públic en general.

Les entrades ja es poden comprar anticipades al preu de 5 euros per internet, al web del teatre, o a taquilla una hora abans a 6 euros.

LA PLAGA

SINOPSI

El Raul, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta al Iurie perquè l'ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. Poc a poc, les històries d'aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se'n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d'arribar al país; i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s'entreteixeixen a mesura que l'estiu avança.

La Plaga és una pel·lícula d'històries creuades, que ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s'interpreten a sí mateixos, després d'un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l'esperit de rebel·lia que caracteritza l'Espanya de la crisi.

La Plaga és el primer llargmetratge de Neus Ballús. Estrenada a la Berlinale 2013, i que ha estat presentada en multitud de festivals de cinema, en els que està obtenint gran reconeixement, inclosos 4 premis en els Premis Gaudí del 2014.

CIO PIRLA!

SINOPSI

Durante el proceso de creación de su cuarto álbum, Oscar Daniello, cantante de Delafé y Las Flores Azules, pierde a su padre. Esta pérdida impregnará cada una de las canciones que componen el álbum De mi sin ti y De ti sin mi. Y hará que el cantante sienta la necesidad de cumplir una promesa. La promesa de un viaje, una aventura a lo desconocido para devolver a su padre en bicicleta a Desio.

Amb 8 candidaturas als goya 2014  a millor pel·licula, millor guió original, millor direcció a fotografia, millor muntatge, i 4 més.

TEMPS DE MEMÒRIA

El vídeo ha estat dirigit pel director de cinema i artista interdisciplinari Lluís Danés.

L’objectiu d’aquest audiovisual és homenatjar totes i tots aquells que van donar el millor de si mateixos per un futur millor, i donar a conèixer la missió del Memorial Democràtic, així com difondre i revalorar la tasca de recuperació de la memòria democràtica arreu del país.

A sota, podeu veure el trailer de La Plaga, una de les 4 produccions que es podran veure aquest diumenge a la cinquena mostra de cinema documental d'Arenys de Mar.

Video: