Pensaments Secrets, amb l'arenyenca Mercè Pons i Àlex Casanova, aquest diumenge al Teatre Principal


Carregant

David Lodge va escriure l'any 2001 la novel·la Thinks..., una comèdia romàntica localitzada en un campus universitari anglès amb el rerefons de l'adulteri i el debat sobre l'art i la ciència. El llibre va tenir una gran i ràpida repercussió. A David Lodge  li va arribar de Bèlgica la petició d'adaptar la novel·la al teatre. El resultat va ser "Pensaments Secrets" amb tres personatges, estrenat a Brusel·les. Lodge, quan va veure la representació va sentir la necessitat de fer la seva pròpia versió teatral de Thinks... I el resultat és una obra amb dos únics personatges, Helen i Ralph, que és la versió estrenada a Londres i de la qual Llorenç Rafecas n'ha fet la traducció.

Pensament Secrets va més enllà d'una comèdia romàntica. A partir d'una estructura ferma i una bona fusteria teatral, Lodge aprofita els seu dos personatges aparentment antagònics per pantejar un debat sobre les relacions humanes, la fidelitat, l'amor, la fortalesa, la fablesa...

Amb Pensament Secrets Lluís Soler fa el salt per primer cop. La seva adaptació és valenta i d'acord a una tradició teatral, la nostra, poc discursiva i directa, potenciant els aspectes dramàtics i alhora ideològics de l'autor. DE fet, la contraposcició d'un científic faldiller casat amb una escriptora vídua de fa poc i d'arrels catòliques, ens proporciona un escenari humà per anar al fons dels sentiments més íntims de les persones. Aquest drama, ja no parlem de comèdia, és de fàcil comprensió per a l'espectador, que rapidament es pot sentir identificat amb un o altre, o amb els dos personatge alhora.

 

Repartiment:

Helen: Mercè Pons

Ralph: Àlex Casanovas

Direcció: Lluís Soler

Durada de l'espectacle: 80 minuts

Video: