La veu commovedora de Gemma Humet i la guitarra de Toni Xuclà al Teatre Principal.


Carregant

En aquest concert trobem una de les millors noves veus i un dels compositors més reconeguts del país. Gemma Humet, amb una commovedora veu, interpreta les cançons amb la guitarra de Toni Xuclà que també és el compositor de la majoria de les melodies.  Aquest concert es va crear amb motiu de l’Any Espriu, amb les cançons del disc “Amb música ho escoltaries potser millor”. Ara, el concert es transforma i prorroga amb novetats. Noves cançons amb poemes de Bartomeu Rosselló-Porcel, Carles Riba i Pere Quart, s’afegeixen a Salvador Espriu.  Aquest disc va obtenir diversos guardons: Premi “Miquel Martí i Pol, Terra i Cultura 2013” “Premi Cerverí, 2013” Premi “Millor aportació musical a l’Any Espriu” 

Toni Xuclà, guitarrista  i compositor ha enregistrat  sis discos en solitari, algun d’ells distribuïts a varis països europeus  on també ha fet diversos concerts.  Actualment és membre dels grups Menaix a Truà i Taima Tesao. Ha estat productor, entre altres, de Ginesa Ortega, Gema 4, Maria Salgado, Miquel Gil, Sopa de Cabra, Ovidi Montllor, Pau Alabajos, Ivette Nadal i Turnez i Sesé. Ha col·laborat amb Ja t’ho diré, Georges Moustaky, Tomatito, Armando Manzanero,  Toti Soler, Dolo Beltran, Lidia Guevara, Gato Perez, Shuarma, Patriarcas de la Rumba i Maria del Mar Bonet. Ha rebut diversos guardons tant de crítica com de votació popular: Altaveu, Enderrock i Ràdio 4. Ha escrit varis llibres de contingut musical. Ha estat director de vàries escoles de música i de la Fira Mediterrània de Manresa. El Cor de la Ciutat, Adéu Espanya i altres sèries i documentals de TV3 porten música seva. 

Gemma Humet és pianista i cantant. Va cursar estudis superiors de Cant  Jazz a l'ESMUC amb màxima qualificació. Forma part del projecte Thalassa, amb els que acaba de treure el primer disc i també́ forma part d’un duo estable amb el guitarrista Pau Figueres. Col•labora habitualment amb Toti Soler. i va estrenar al teatre Almeria l’espectacle: “Cançons d’Amor i de Guerres” dirigit per Agustí Humet.  

Video: