El romanç i la revolució a l'òpera d'Andrea Chénier, al Teatre Principal el 29 de gener


Carregant

La poderosa i emocionant òpera d'Umberto Giordano, ambientada en la Revolució Francesa i protagonitzada per Jonas Kaufman, es podrà veure en directe a Arenys de Mar el dijous 29 de gener.

Amb Antonio Pappano al capdavant de l'orquestra i la direcció de David McVicar, aquesta nova producció de la Royal Opera House segueix la vida de Chénier des dels dies d'opulència abans de la Revolució Francesa fins al seu final durant el "regnat del terror”.

La història comença el 1789, en un esplèndid jardí de París on Chénier s'enamora de la bella aristòcrata Maddalena, paper interpretat per la soprano holandesa Eva-Maria Westbroek. Sis anys després, Maddalena ho ha perdut tot i París s'ha convertit en una ciutat consumida per la sospita i la por. Condemnat per un pretendent rival, el revolucionari Gérard que interpreta el baríton serbi Željko Lučić, la parella es reuneix per enfrontar-se al salvatge "judici revolucionari".

 

 

Aquesta òpera d'Umberto Giordano, que no es representa al Covent Garden des de 1985, és famosa per la seva exigència per al tenor i les seves àries. Amb un disseny de producció espectacular que mostra tant els palaus com els carrers de París plens de colors patriòtics.

 

Repartiment

Andrea Chénier: Jonas Kaufmann 

Carlo Gérard: Željko Lucic 

Maddalena de Coigny: Eva-Maria Westbroek

Director d’orquestra: Antonio Pappano

Director musical: David McVicar 

Escenografia: Robert Jones 

Vestuari: Jenny Tiramani

Cors i Orquestra del Royal Opera House

 

Durada de la retransmissió: 150 minuts


Video: