Aquest mes d'octubre comencen els Tallers del Principal


Carregant

Els tallers oferiran tastets de diversos àmbits: escriptura, veu, cos, màscara...

Aquest últim cap de setmana del mes d'octubre el teatre principal d'Arenys de Mar estrenem la nova proposta dels Tallers del Principal, aquests tallers no estan pensats en la creació d'una escola de teatre, sinó la de generar un espai de formació, d'intercanvi de coneixements, de creixement i diàleg entre espectadors, creadors professionals i amateurs. Un espai pensat i relacionat amb la programació del teatre perquè els tallers monogràfics estaran relacionats amb algun dels espectacles que estaran programats en aquell mateix cap de setmana. A continuació ús presentem els quatre tallers que trobareu durant aquesta temporada 2016-2107:

 

Creació de Personatges: Com ser un altre? A càrrec de Cesc Casanovas (22 i 23 d'octubre) relacionat amb l'espectacle Neus Català, Un cel de plom amb Mercè Arànega.

Primer taller al qual intentarem entendre entre tots plegats que actuant podem ser molt creïbles en un escenari (un set de televisió, un teatre o la localització d'una pel·lícula), sigui quin sigui la mida de la màscara que portem posada. Aquesta "màscara" en aquest cas serà invisible, però és la que desprenem actuant quan ens fiquem a la pell d'un personatge. No importa com sigui de gruixuda: no importa si fem un drama, Commedia dell'arte o una imitació. Tampoc importa si estem d'una càmera, al carrer o en un teatre grec. La qüestió és adequar la tècnica de l'actor a l'espai on actua per tal que al públic sempre li arribi la veritat!

Aquest taller serà impartit per Cesc Casanova, llicenciat en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre que ha participat en diversos muntatges teatrals com Offuscattio o La Classe Neutra de la Companyia Fènix Teatre, Ocho apellidos Catalanes d'Emilio Martínez-Lazaro, Barcelona nit d'hivern, de Dani de la Ordeno o el Pregón d'Andreu Buenafuente, sense oblidar la seva feina de fa tants anys al programa de Polònia i Crackovia de TV3.

Tots els tallers tenen un preu de 50 € que inclouen vuit hores de taller repartides entre dissabte i diumenge i l'entrada a l'espectacle relacionat.

Aquest serà el primer taller el qual podrem gaudir, però més endavant hi haurà d'altres com el que impartirà el Christian Atanasiu (11 i 12 de març), clown, actor i professor del Departament de Tècniques d'Interpretació de l'Institut del Teatre de Barcelona, "Com fer riure i no plorar en l'intent", un curs on dedicarem el gran art de les ensopegades, a saber fer el ridícul, a connectar amb el nen que portem dins i entrarem en el terreny del riure on la ximpleria té més valor que la intel·ligència.

Finalment el mes d'abril tindran lloc els dos últims tallers de la temporada el primer d'ells orientat a l'escriptura dramàtica, com diu el seu títol: "Escriure Teatre" per Pere Riera, llicenciat en Dramaturgia i Direcció teatral a l'institut del teatre, i en historia de l'Art per UB. Autor d'obres com Infàmia (Sala Villaroel), Barcelona (TNC, premi Max 2014 millor text teatral), Red Pontiac (Teatre Poliorama), entre d'altre.

L'últim d'aquests tallers serà "El cos que parla" amb Montse Bonet, llicenciada en direcció escènica i dramatúrgia a l'institut del teatre, en aquest curs es treballarà el cos, amb l'espai o amb els altres... Estarà molt enfocat al reconeixement de les possibilitats que ofereix el cos de l'actor per generar emocions, relacions, accions i reaccions.

Podeu demanar més informació dels tallers al mateix teatre principal trucant al 679 089 927 de dilluns a divendres o enviant un correu electrònic a info@teatreprincipal.cat.